Behandeling met zuiveringszout

Zuiveringszout

Jicht is een vorm van artritis, die in de volksmond voornamelijk bekend staat als een ziekte voor de koningen. Dit komt omdat men voorheen dacht dat het ontstaan van jicht te maken had met het nuttigen van te veel vlees en alcohol, een luxe die alleen rijke mensen of koningen zich konden veroorloven. Echter, nu er meer bekend is over jicht blijkt dat iedereen deze aandoening kan krijgen. Meer over jicht en het behandelen van jicht met zuiveringszout, lees je in dit artikel.

Hoe ontstaat jicht?

Jicht kan ontstaan bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Jicht ontstaat als het niveau van urinezuur in het bloed boven de gezonde, standaard waarden stijgt, waardoor er kristallen in het lichaam ontstaan. Deze kristallen worden ook wel urinezuurkristallen genoemd en kunnen veel vervelende symptomen veroorzaken. Zo kun je door de urinezuurkristallen te maken krijgen met ontstoken gewrichten, het belangrijke symptoom van jicht. De meeste mensen die jicht krijgen, hebben al jarenlang een te hoge urinezuurspiegel. Dit betekent dat men te veel urinezuur in het bloed heeft, waardoor het urinezuur niet meer afgevoerd kan worden via de nieren. Omdat de nieren het urinezuur niet meer kunnen afvoeren, blijft het urinezuur in het lichaam zitten en ontstaat er uiteindelijk een jichtaanval.

Zuiveringszout als behandeling

Er zijn verschillende manieren om jicht te behandelen. Voor enkele van deze methoden heb je specifieke medicijnen nodig, die weer voor vervelende bijwerkingen kunnen zorgen. Omdat veel mensen niet te maken willen krijgen met deze bijwerkingen en ook liever geen agressieve medicijnen slikken tegen jicht, zijn er ook enkele natuurlijke behandelingsmethoden tegen jicht. Eén van deze methoden is het gebruiken van zuiveringszout om jicht te behandelen.

Zuiveringszout wordt ook wel natriumbicarbonaat genoemd. Dit is een natuurlijk middel dat gebruikt wordt om jicht te bestrijden en de symptomen van jicht te verminderen. Natriumbicarbonaat komt van nature voor in het lichaam en heeft de functie het ontzuren van het lichaam om een ophoping van urinezuur te voorkomen, maar bij mensen met jicht is het natriumbicarbonaatgehalte te laag. Als je zuiveringszout gebruikt, krijgt je lichaam alsnog de juiste hoeveelheid natriumbicarbonaat binnen en krijgt je lichaam dus de mogelijkheid om te alkaliseren. Dit betekent dat overtollig urinezuur geneutraliseerd wordt, waardoor de urinezuren onschadelijk worden gemaakt en niet meer kunnen kristalliseren. Daarnaast heeft natriumbicarbonaat een actieve ontzurende werking, waarbij de reeds gevormde urinezuurkristallen in de gewrichten worden opgelost en afgevoerd worden uit het lichaam.

Kortom: als je jicht hebt, dan word natriumbicarbonaat aanbevolen om de klachten te verminderen. Natriumbicarbonaat stof is verantwoordelijk voor het ontzuren van het urinezuur, waardoor er geen urinezuurkristallen in je lichaam ontstaan. Door zuiveringszout te nemen in druppel- of tabletvorm, krijg je alsnog voldoende van deze stof binnen en kun je jicht bestrijden door de bestaande kristallen op te lossen en het ontstaan van nieuwe kristallen te voorkomen. Natriumbicarbonaat of zuiveringszout is dus een natuurlijk middel om jicht te bestrijden en te voorkomen.

Omdat zuiveringszout ook ontgiftings kenmerken heeft word er geadviseerd om met 1 theelepel in een glas water te beginnen, zowel in de ochtend als in de avond.