Jicht of liesbreuk?

Omdat de klachten van jicht en liesbreuk op elkaar kunnen lijken, vinden sommige mensen die klachten ervaren het lastig om te bepalen of ze te maken hebben met jicht of de klachten van een liesbreuk. Heb jij ook last van specifieke klachten en weet je niet zeker of dit nu te maken heeft met jicht of met een mogelijke liesbreuk? Lees dan in dit artikel wat de klachten van beide aandoeningen zijn en gebruik de beschrijving van de aandoeningen in dit artikel om te bepalen met welke aandoening jij mogelijk te maken hebt.

De symptomen van jicht

Als je te maken hebt met jicht, kun je dit vaak eenvoudig aan de volgende symptomen herkennen:

  • Je voelt een extreme gevoeligheid in een gewricht.
  • Je hebt te maken met een zwelling of een ontsteking in een gewicht, iets wat je vaak kunt herkennen aan een rode, glanzende huid.
  • Je hebt een schilferende en jeukende huid rondom het aangetaste gewricht.
  • De pijn verergert snel en kan vooral in de nacht echt vervelend zijn.
  • Je kunt het getroffen gewricht maar moeilijk bewegen.
  • Je hebt last van koorts, misselijkheid en mogelijk ook braken.
  • Je voelt knobbels op de gewrichten, die veroorzaakt worden door de ophoping van gekristalliseerde urinezuren in het getroffen gewricht.

Vooral door de knobbels op de gewrichten, denken veel mensen met jicht in de lies dat zij te maken hebben met een liesbreuk. Door bovenstaande symptomen van jicht goed door te nemen en ook nauwkeurig te kijken naar onderstaande symptomen van een liesbreuk, kun je er eenvoudig achter komen welke symptomen het meest overeen komen met jouw klachten.

De symptomen van een liesbreuk

Mensen met jicht ervaren vele verschillende klachten, maar bij een liesbreuk is dit anders. Zo heb je bij een liesbreuk niet te maken met een waslijst aan klachten, maar heb je enkel te maken met een bobbel in de lies (die kan verdwijnen als je gaat liggen) en een zeurderig, branderig of pijnlijk gevoel in de lies. Als je hoest, kracht zet of naar het toilet gaan, kan de pijn in de lies erger worden.

Jicht of liesbreuk? Ga naar de dokter!

Heb je bovenstaande symptomen van jicht en een liesbreuk doorgenomen en twijfel je nog steeds met welke aandoening je te maken hebt? Blijf er dan niet mee zitten, maar ga naar de dokter.

Meer informatie over een liesbreuk: http://www.liesbreukinformatie.nl/